Hrvatski Ju-Jitsu savez je osnovan 2004. godine i krovna je organizacija za Ju-Jitsu sport i vještinu u Republici Hrvatskoj te skrbi za tri sportske discipline (‘duo system‘, ‘fighting‘ i ‘ne-waza‘ poznatiji i kao ‘bjj‘) te o tzv. ‘self-defense system‘, namijenjenom za obuku djelatnika vojske, policije te zaštitarskih tvrtki.

Svi klubovi i udruge, neovisno o načinu na koji se piše jiu-jitsu, ju jitsu, jujutsu, brazilski jiu-jitsu, điuđitsu, džudžutsu itd., s tim i sličnim nazivljem spadaju u nadležnost Saveza te su dobrodošli u članstvo Saveza.

Od izborne skupštine (8. travnja 2015.) novoizabrano vodstvo Saveza odmah se primilo zahtjevnog posla te je poduzeto niz mjera kako bi se djelovanje Saveza učinilo transparentnim i otvorenim za sve zainteresirane pravne i fizičke osobe. S tim u vezi, u članstvo HJJS-a primljeno je 11 novih članova te danas Hrvatski Ju-Jitsu Savez broji ukupno 22 članice. U proceduri je i prijem novih članica.

Donesen je i pravni okvir za učinkovito djelovanje Saveza. Usvojen je novi Statut Hrvatskog Ju-Jitsu Saveza koji je usklađen s novim Zakonom o udrugama („Narodne novine“ broj 74/14), Zakonom o sportu, te su doneseni i novi pravni akti: Pravilnik o sustavu, uvjetima i organizaciji Ju-Jitsu natjecanja, Pravilnik o članstvu, Pravilnik o delegatima, Registracijski pravilnik, Zdravstveni pravilnik, Poslovnik o radu Skupštine HJJS-a, Poslovnik o radu Izvršnog odbora HJJS-a i Poslovnik o radu Nadzornog odbora HJJS-a.