Odbor JJIF je odlučio da za 2020. godinu neće biti kategorizirajućih evenata. JJIF neće organizirati svjetsko prvenstvo za 2020., a ostali događaji koji će se potencijalno održati lokalno u Europi neće davati ranking.

Bodovi iz 2019. godine biti će produženi na 12. sljedećih mjeseci. Princip oduzimanja ostaje jednak što znači da se bodovi iz 2019. smanjuju po principu:

24 mjeseca na 75%
30 mjeseci na 50%
36 mjeseci na 0%

Odbor JJIF pozdravlja sve inicijative za održavanje lokalnih evenata koji će biti održavani pridržavajući se epidemioloških pravila. Abu Dhabi je visoko motiviran da održi event u 2020. te ćemo se uključiti da se održi Ju-Jitsu Festival u studenom sa mogućnostima seminara, edukacija, natjecanja i treninga.

Internacionalna Školska Sportska Federacija

Odbor je jednoglasno odlučio da će gospodin Suresh Gopi iz Indije predvoditi JJIF projekt školskih igara kojemu će cilj biti inkluzija Ju-Jitsu sporta u Internacionalnu školsku sportsku federaciju.

Briga za sportaše

Pod vodstvom Meggi Ochoa i suradnjom sa Dr. OH Jun Hyuk, JJIF će sudjelovati u online seminaru o brizi za sportaše. Ovo će omogućiti JJIF da ubuduće organizira seminare na tom polju.