Na Svjetskom prvenstvu za kadete do 16 godina koje se održalo ovaj vikend 25. – 27. listopada 2019. godina na  Kreti u Grčkoj, boje Hrvatske predstavljali su Hana Pravica (-52kg), Klara Žalud (+63kg) i Karlo Šestak (+73 kg) u disciplini JU JITSU FIGHTING.

Ponosno javljamo da imamo 1. mjesto i SVJETSKU PRVAKINJU Klaru Žalud te ne manje važno 3. mjesto i SVJETSKU BRONCU, Hanu Pravica. Karlo Šestak je zaustavljen u borbi za broncu od domaćeg protivnika kojem je ravnopravno parirao, ali domaći teren je presudio.

Klara Žalud je počela i pobijedila  Ruskinju u dramatičnoj borbi. Druga borba bila je protiv domaće protivnice koju je  snažnom voljom i motivacijom pobijedila i ušla u finale. U finalu ju je čekala fenomenalna Njemica koja je sve borbe  dobila prekidom i nismo se nadali pobjedi, pogotovo pošto je izašla na borilište sa timom od 5 ljudi plus trener. Skromno i bez pritiska pošto je srebro u džepu, Klara je iznenadila kao nikada do sada i pomrsila sve planove Nijemcima. Slušala je, bila koncentrirana, vjerovala  treneru te se držala taktike i plana što je rezultiralo pobjedom i osvajanjem SVJETSKOG ZLATA!

Hana je na početku natjecanja fenomenalno radila, ali uz kombinaciju domaće protivnice i protekcije domaćeg terena izgubila od Grkinje.

U borbi za BRONCU odradila je sve po planu (na čuđenje trenera) i sa istim brojem bodova, ali boljom izvedbom protiv Španjolke osvojila 3. mjesto i u Hrvatsku nosi BRONČANU MEDALJU!

Himna je zasvirala na Kreti i svi se sretni vraćamo u Hrvatsku.

Ivan Tomašić – trener reprezentacije.