Mlada Ju-Jitsu reprezentacija natjecala se u Kazahstanu u razdoblju od 21.-25.08. na dva iznimno jaka međunarodna turnira na svjetskoj razini.

Prvog dana 21. kolovoza, prijestolnica Astana ugostila je preko 400 natjecatelja U14 generacije iz cijeloga svijeta. Naša reprezentacija upisala je nastup na JJIF U14 World Cupu u slijedećem sastavu po težinskim kategorijama:

Petra Očevčić -36kg JJK Vinkovačke Rode

Fran Sedlovski -38kg JJK Mangetsu

Noa Bionda -50kg JJK Factory Đakovo

Elena Kotarac -52kg JJK Factory Đakovo

Borna Bionda -55kg JJK Factory Đakovo

Cure i dečki pružili su sjajne partije protiv vrlo jake konkurencije. Petra Očevčič osvojila je broncu nakon 3 pobjede i 1 poraza, a Borna Bionda također broncu nakon 2 pobjede i jednog poraza. Elena Kotarac upisala je 1 pobjedu i 2 poraza, dok su Noa i Fran izgubili svoje mečeve. Zaista moramo sve pohvaliti jer su pokazali konkurentnu igru na svjetskom nivou. Sretni smo jer je ovo je direktan pokazatelj da se u Hrvstskoj kvalitetno radi sa najmlađim uzrastima. Treneri u kutu bili su Domagoj Maslać, Željko Sedlovski i Miro Erkapić.

JJIF World Youth Championship 2023 je natjecanje koje se nastavilo od 22.-25.08. na kojem su preko 1500 najboljih igračica i igrača svijeta, u dobnim kategorijama od U16 do U21 odmjerili snage na do sada neviđenom nivou. Hrvatska reprezentacija nastupila je u slijedećem sastavu.

Nora Filić U16 -44kg JJK Factory Đakovo

Lara Kotarac U16 -57kg JJK Factory Đakovo

Gabrijel Miholjek U16 -60kg JJK Factory Đakovo

Josip Kupina U16 -66kg JJK Mangetsu

Domagoj Begonja U16 -73kg JJK Vinkovačke Rode

Benjamin Nadarević U18 -66kg HAJJK Mladost BD

Jakov Matišić U18 -81kg HAJJK Mladost BD

Teo Vuletić U18 -81kg JJK Tatami Osijek

Mateo Matteoni U18 +81kg JJK Lotus Pula

Vlado Blažević U21 -85kg JJK Factory Đakovo.

Igra na zavidnoj razini, taktičko-tehnička i fizička pripremljenost, borbenost, grit i inat krasili su nastupe naših djevojaka i momaka, a treneri su bili spremni pomoći im svim sredstvima kako bi ostvarili što bolji plasman.

Jakov Matišić uzeo je povijesno srebro nakon 3 pobjede i 1 poraza te tako bronci sa EP-a iz Francuske dodaje još jednu medalju.

Mateo Matteoni osvojio je broncu nakon 2 pobjede i 1 poraza, on tako zlatu iz Francuske dodaje još jedno sjajno odličje.

Vlado Blažević uspio obraniti broncu iz Abu Dhabija nakon 4 pobjede i 1 jednog poraza, ovo je Vladina 4 medalja za redom na velikim natjecanjima.

Isto toliko pobjeda imao je i Viceprivak Europe Josip Kupina sa dva poraza te završio na 7.mjestu. To mjesto ostvario je europski zlatni Domagoj Begonja nakon rezultata 2-2.

Nora Filić i Lara Kotarac upisuju 1 pobjedu i dva poraza, kao i Benjamim Nadarević te završavaju na 9.mjestu.

Isti rezultat ostvario je i Teo Vuletić dok je Gabrijel Miholjek upisao je 2 poraza ovaj puta.

Treneri u kutu bili su Aleksandar Matteoni, Željko Sedlovski, Domagoj Maslać i Miro Erkapić koji je ujedno imao ulogu koordinatora mlade reprezentacije.

“Ovo je rezultatski najuspješnije svjetsko prvenstvo za mlade ikada, prošle godine u Abu Dhabiju uzeli smo tek jednu medalju, tako da moramo biti zadovoljni u tom pogledu. Djevojke i momci dali su sve od sebe, kao i njihovi treneri. Jako sam ponosan na sve i ovom prilikom im još jednom čestitam! Za nešto bolji rezultat morat ćemo naravno promijeniti neke stvari u pripremama, ali što je još važnije moramo se organizacijski bolje posložiti jer se vidi da imamo ogroman potencijal, ali velike reprezentacije s kojima se borimo za ta odličja ulažu ogromna sredstva u razvoj sporta, te ne smijemo dopustiti da se razlika između nas i njih povećava, već naprotiv smanjuje. To nije ni malo lak zadatak i zahtjeva planiranje unaprijed i povlačenje ozbiljnijih poteza od vrha prema dolje o čemu ću obavjestiti čelne ljude u Savezu.” M.E.