Ju jitsu klub Vinkovačke Rode u suradnji sa Hrvatskim ju-jitsu savezom i Hotelom Admiral Vinkovci od 21. do 24. veljače uspješno je organizirao i proveo pripremni kamp mlade ju-jitsu reprezentacije.

Po prvi put mlada ju-jitsu reprezentacija okupila se se na jednom mjestu kako bi finiširali pripreme za JJEU Europsko prvenstvo U16/U18/U21 koje se ove godine održava u francuskom Verquinu od 09. do 11. ožujka 2023.

Dvadesetak najboljih mladih reprezentativaca iz desetak hrvatskih klubova skupilo se u Rodinom gnijezdu. Uz reprezentativce iz Ju jitsu kluba Vinkovačke Rode i đakovačkog JJK Factoryja, došli su djevojke i momci iz JJK Tatami Osijek, JJK Lotus Pula, JJK Pura Vida Cres, JJK Kastav, JJK Mangetsu i HAJJK Mladost BD i JJK Fortress, a njima su se pridružili i neki domaći borci U14 dobnih kategorija koje lagano pripremamo za SP u Kazakhstanu, uz ostale domaće borce i druge goste koji su došli u pomoć, na strunjači svaki dan bilo je preko 40 vježbača. Treninge je vodio Miro Erkapić, uz trenersku asistenciju i Luke Škorića te Frane Velčić, a kamp su posjetili i treneri Mateo Brekalo iz Slavonskog Broda i Andreja Jovanović iz Tatamija.

Kroz 4 dana ekipa je odradila 7 taktičko-tehničkih treninga u jutarnjem i večernjem terminu te po planu i programu prošla kroz mnoge situacijske koje ih čekaju na EP, a Hotel Admiral omogućio je korištenje konferencijske sale u kojoj su kamperi u poslušali 2 predavanja.

  1. Primjena mindfulness meditacije u sportu (Ivana Erkapić dr.med.,spec.psih)
  2. Motivacija i postavljanje ciljeva za razvoj sportaša (Miro Erkapić, Izvor: Mentalni trening, priručnik za trenere Igor Čerenšek)

Nakon ručka svakog dana organiziran je odlazak na bazen Lenije u kojem je Josip Gajčević demonstrirao metode prevencije ozljeda na suhoj podlozi i u bazenu, koji je i kondicijski trener reprezentativcima iz Đakovačkog kluba Factory.

Na samom kraju kampa desetak natjecatelja odlaze na AJP kontrolni turnir u Sarajevo u kojem uzimaju 5 zlata, 2 srebra i 3 bronce.

“Velik trud koji smo uložili u organizaciju i realizaciju ovog kampa se isplatio. Ciljevi kampa bili su dodatno podići nivo forme natjecatelja, oplemeniti ih taktičko-tehničkim znanjima i vještinama, ali i educirati ih o važnosti psihološko-motivacijskog aspekta, kako u fazi priprema, tako i na samom natjecanju. Htjeli smo ih vidjeti kako žive, treniraju, uče i druže se zajedno, ne bi li se bolje upoznali i postali prava klapa. Rekao bih da smo uspjeli. Želim nam svima uspješno Europsko prvenstveno i novi rekordni rezultat za Hrvatsku. Hvala svima koji su pomogli i podržali ovaj projekt.” rekao nam je jedan od organizatora, Miro Erkapić.